Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök

KONFIRMANDUSAINK

Pünkösd hétfőn a rákoskeresztúri templomban ünnepélyes keretek között a gyülekezet felnőtt tagjává fogadtunk 11 fiatalt, akik ezután részesülhetnek az úrvacsora szentségében.

Jonas Georgina.png Jónás Georgina

Én vagyok a jó pásztor, én ismerem az enyéimet, és az enyéim ismernek engem (Jn 10,14)

Mikor megkeresztelkedtem, az Úr gyermekévé fogadott, és most nekem is lehetőségem van arra, hogy megerősítsem a hitemet. Unokatestvéreim és testvérem után végre én is járni kezdtem a konfirmációs órákra. Ezekre mindig szívesen megyek, mert nem csak a Bibliát, Jézus vagy Luther életét, de új embereket és magamat is jobban megismerhetem. Konfirmálás után én is teljes jogú tagja lehetek ennek a gyülekezetnek, és az Úr segítségével újabb részét ismerhetem meg a világnak.


Zászkaliczky Judit

Segítségül hív és én meghallgatom, [...]– így szól az Úr, és megláttatom vele üdvösségemet. (Zsolt 91,15a. 16b)

Szinte az egész tágabb családi köröm evangélikus. Nagyon jó érzés, hogy közülük sokan eljönnek a konfirmációmra. Beleszülettem ebbe a gyülekezetbe, és ovis korom óta járok hittanra, az elmúlt két évben pedig konfi órára. Nagyon szeretem ezt a gyülekezetet, de most, hogy konfirmálok, még inkább tagjává válok. Remélem, ezek után Jézusnak tetsző életet fogok élni.
Zaszkaliczky Judit.png


Herzog Réka.png Herzog Réka

Gyönyörködj az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit! (Zsolt 37,4)

Ez alatt a két év alatt olyanokat tanultam meg, amikről ezelőtt csak halvány fogalmam volt. Tetszettek az órák, szeretem a velem együtt tanuló konfisokat. Remélem, néhányukkal majd még tudom tartani a kapcsolatot.


Tüttő Barnabás

Tarts meg engem Istenem, mert benned bízom. (Zsolt 16,1)

A családi hagyományt követve, szép-, ük-, nagyszüleim, szüleim, unokatestvéreim és testvérem után én is büszkén állok a rákoskeresztúri templom oltára elé, hogy megerősítsem hitemet.
Tutto Barnabas.png


Vagi Noemi.png Vági Noémi

Boldogok, akiknek a szívük tiszta, mert ők az Istent meglátják. (Mt 5,8)

Szeretek konfi órára járni, mert itt sok újat tanulunk, és sok barátot találtam. Néha nagyon viccesek szoktak lenni az órák. Jó, ha megfogadod Éva néni tanácsát, és óráról-órára tanulsz (így tényleg könnyebb).


Kálmán Attila

Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek útjára, és nem ül a csúfolódók székére, hanem az ÚR törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal. (Zsolt 1,1–2)

Nagyon várom már a konfirmációt. Örülök, hogy a gyülekezet felnőtt tagja leszek, és az úrvacsorában részt vehetek. Tetszett az eltelt idő, ahol ismerkedhettem a vallásommal.
Kalman Attila.png


Janurik Csilla.png Janurik Csilla

Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja. (Mt 6,34)

Nagyon szeretem a konfirmációs órákat, mert ezek során közelebb kerültem Istenhez, és mert nagyon jó a társaság, és a hangulat. Remélem, majd konfirmáció után is találkozunk még. Nagyon várom már a konfirmációt, de ugyanakkor izgulok is.


Gillich Bettina

Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is. (Mt 6,21)

Éljen, idén fogok konfirmálni! Hihetetlen, hogy múlik az idő, ha az ember jól érzi magát. Rettenetesen izgulok, hogy jól fog-e sikerülni. Az egész család nagyon biztat, hogy meg tudom csinálni. Remélem, sikeresen fogok konfirmálni, mint a család többi tagja.
Gillich Bettina.png


Kardos Balazs.png Kardos Balázs

Te vagy az én erőm, rád figyelek, Isten az én erős váram. (Zsolt 59,10)

Nagyon örülök, hogy konfirmálhatok. A konfirmációs hittanon sokat tanultam, és sok mindent megértettem, amit eddig nem. Örülök, hogy majd vehetek úrvacsorát, és hogy egy nagyon jó konfirmandus közösségbe kerültem.


Szendi Martina

… ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és valóságosan. (1Jn 3,18)

Közel 3 éve járok hittanra és úgy érzem, mintha tegnap lett volna, amikor elkezdtem. Új barátokat találtam ebben az évben, és így egy új közösség tagja lehetek. Most már remélem, hogy lehetek keresztszülő.
Szendi Martina.png


Szendi Martin.png Szendi Martin

A világ elmúlik és annak kívánsága is, de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké. (1Jn 2,17)

A mi családunkban mindenki konfirmált. Nálunk ez családi hagyomány. És örülök, hogy itt találkozhattam néhány régi ismerősömmel.
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek