Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök

2012.09.29. Megalakult a Nőegylet

Örömmel adjuk hírül a gyülekezet minden tagjának, hogy 2012. szeptember 29-én - a nőegyleti munka 71 évi szüneteltetése után - megalakult a Rákoskeresztúri Evangélikus Nőegylet.

Szeptember 29-én, délután a rákoskeresztúri templomban összegyűlt hölgyek részt vettek a Reformáció és a nők tematikus év keretében megrendezett Keresd a nőt! Nők a Bibliában és az evangélikus egyháztörténetben c. kiállítás megnyitóján, a kiállítást dr. Kertész Botond, az Evangélikus Országos Múzeum tudományos munkatársa mutatta be.

Dr. Kertész Botond elismerően szólt a nőknek a társadalomban és a gyülekezetekben betöltött szerepéről, és megismertette a jelenlévőkkel a nőegyleti munka történelmi előzményeit.

A Nőegylet alakuló ülésére a kiállítás megtekintése után, szeretetvendégség keretében került sor. A jelenlévő körülbelül 40 gyülekezeti nőtestvér a Nőegylet elnökének választotta meg Sziklai Istvánné Katalin testvérünket, jegyzőnek Cseppelyné Gébele Gabriellát.

Nagyné Szeker Éva lelkész asszony felolvasott a Nőegyleti Napló első -1934. október 15-én kelt -, alakuló üléséről szóló bejegyzéséből. Az 1934-es bejegyzés szerint a Nőegylet célja egymás megismerésén keresztül a lelki erők fokozása és szeretetmunkával szolgálat a gyülekezet szegényeinek.

A 78 évvel ezelőtt bejegyzett célkitűzések összecsengenek a Nőegylet jelenlegi céljaival. A Rákoskeresztúri Evangélikus Nőegylet a Rákoskeresztúri Evangélikus Egyházközségen belül működő olyan belmissziói csoport, melynek célja, hogy a gyülekezet életében és szolgálatában részt venni kívánó nőtestvéreket összetartsa és szolgálatra aktivizálja. 

A megalakult Nőegylet írásba foglalta hitvallását, mely így szól: „Mi nők, akiket Isten saját képmására teremtett, és Jézus Krisztusban tanítványságra hívott el és a Szentlélek által megerősített, elkötelezzük magunkat a hitben való növekedésre, a kapott ajándékainkkal való szolgálatra, egymás támogatására és építésére.”

A Nőegylet tagja lehet minden nőtestvér, aki egyetért célkitűzéseinkkel. Mivel minden szolgálatra elkötelezett lélekre, segítő kézre szükség van, ezért szeretettel várjuk nőtestvéreinket a következő nőegyleti ülésre, melynek időpontja: 2012. október 16 (kedd), délután ½ 6.

A Nőegylet munkája segítse a gyülekezet épülését, és szolgálja Urunk dicsőségét!

Cseppelyné Gébele Gabriella

Az alkalmon készült fényképeket megnézheti itt.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek