Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök

2012.08.31. Tanévnyitó

2012. augusztus 31-én megnyitotta kapuit a gyülekezetünk területén a Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola. Ezzel 64 év kényszerű szünet után ismét van evangélikus oktatás Rákoskeresztúron.

A tanévnyitó istentiszteletet a keresztúri templomunkban tartottuk, amely zsúfolásig megtelt, sőt, sokan be sem fértek. (Tanuláság: meg kell oldanunk, hogy ilyenkor néhány hangszórót kihelyezzünk, hogy a kint rekedtek legalább hallhassák, ami bent elhangzik.)

Az ünnepi alkalmon Gáncs Péter elnök-püspök hirdette az igét a 105. zsoltár 1. verse alapján.

Sor került az igazgató és az óvodavezető beiktatására, az elsősök, az iskolalelkész és a pedagógusok megáldására. Ünnepünket megtisztelte jelenlétével Kacskovicsné Zichy Katalin, intézményünk névadója, Podmaniczky János unokája.

Az istentiszteletet ünnepi ülés követte, amelyen Erdészné Nagy Éva igazgatónő megtartotta évnyitó beszédét, majd köszöntőt mondott Kákay István, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos irodaigazgatója, Radosné Lengyel Anna, a Déli Evangélikus Egyházkerület felügyelője, Riz Levente, Budapest XVII. kerület Rákosmente polgármestere és Nagyné Szeker Éva, a Rákoskeresztúri Evangélikus Egyházközség lelkésze.

A délután talán legmeghatóbb pillanata volt, amikor Schleckmann Mihály, aki a régi evangélikus iskolában, a 1947-48-as utolsó tanévben volt elsős, valamint unokája, Vigh Dávid Hunor, aki a Podmaniczkyben most kezdi az első osztályt, együtt megkondította a régi iskola megmaradt harangját.

A fotóalbumunk képeit megnézheti itt.

Az évnyitóról beszámolt egyházunk honlapja is, a sok fényképpel illusztrált cikk itt olvasható.

21 perces videót készített a Tizenhetedik online is, amely itt tekinthető meg.

Az istentiszteletről dr. Fenke Ferenc, az iskola területének önkormányzati képviselője is ír honlapján.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek