Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök

Készülődés a konfirmációra

Aczél Anna.jpg

Aczél Anna

Konfirmációra készülök, mert a családi hagyományt szeretném folytatni. Mert az Istenbe vetett hit fontos része az életünknek. Mert Istenhez mindig fordulhatok.

 
Fister Johanna
Megismerhetem közelebbről az evangélikus vallást, ami sokat jelentett, jelent a családnak az életében. Közelebbről megismerhetem a Bibliát, Jézust és rajta keresztül magamat, ami további életembe támasz lehet, ahogy elődeimnek is volt.
Fister Johanna.jpg

Horváth Rita.jpg

Horváth Rita
 Isten már a gyermekévé fogadott, mikor meg lettem keresztelve. Most, 2011 májusában a gyülekezet „nagykorú” tagjává fogad, a konfirmáció után is részesülhetek az Úrvacsora szentségében. A konfirmáció alatt megismerem és megerősítem a hitem alapvető ismereteit.

 

 
Janurik Tímea
Szeretek konfirmációi órára járni, mert ott mindig valami újat tudok meg evangélikus hitünkről. Számomra a legjobb Luther életének tanulása volt, hiszen érdekes, fordulatos élete volt. A konfirmációi dalok is tetszenek szövegében is és dallamában is.
Janurik Tímea.jpg

Lechner Dávid.jpg

Lechner Dávid
Nekem azt jelenti, hogy megtanuljam, úgy kell élnem, hogy ha számot kell adnom az Úrnak, nyugodt lelkiismerettel és szívvel tehessem azt meg.
 
Lechner Henriett
Az én számomra konfirmálásra készülni azt jelenti, hogy számot vetek eddigi életemről. Összegzem a hibáimat, erényeimet. A „számadás” után próbálok majd úgy élni, hogy Istennek is kedvére való legyen.
Lechner Henriett.jpg

Mukk Levente.jpg

Mukk Levente
Számomra a konfirmáció a hitben való megújulást, megerősítést jelenti. Ezután vehetek úrvacsorát és keresztszülő lehetek.
 
Papp Marci
Nagyon izgulok, félek is egy picit, mert ki kell állnom sok ember elé. Szeretném ha sikerülne a konfirmációm. Sokat tanulok előtte, hogy ne maradjak szégyenben. Erős vár a mi Istenünk, remélem velem lesz, és akkor biztosan bátrabb leszek.
Papp Marci.jpg

Szeiffert Anita.jpg

Szeiffert Anita
...Kisgyerekként mindenkinek, akit egyáltalán megkeresztelnek, a szülei választanak vallást. Ilyen fiatalon hogy is szólhatnánk bele ebbe. De később, amikor nagyobbak leszünk, eldönthetjük, hogy szeretnénk-e a szüleink által választott vallást. A vallás megerősítése előtt sok fontos dolgot kell megtanulnunk. Én így a konfirmáció előtt már sok mindent megismertem. Megismerkedtem a Bibliával, Jézus életével, magával a kereszténység történetével és ezek által valamennyire az emberiség történetével is.
 
Tóth Bence
Konfi rmációra azért készülök, mert a szüleim is hitben nevelkedtek. A családban most is nagy szerepe van a vallásnak és a hitnek. Nagyapám a cinkotai gyülekezet presbitereként, nagynéném lelkészként is példát mutatnak nekünk és szüleim is hitben nevelnek.
Tóth Bence.jpg

Szűcs lajos.jpg

Szűcs Lajos
A mi gyülekezetünkben nagyon fontos szerepet kap a közösség, az egymás megismerése, és ami a legfontosabb a szeretet. Nagyon örülök, hogy ennek a gyülekezetnek lehetek a részese. A konfirmációm napját már nagyon várom, de nagyon izgulok is, mert lámpalázas vagyok és félek, hogy elfelejtem a szöveget. Anyukámmal sokat imádkozunk és ki szokott engem kérdezni. Éva néni, a lelkészem nagyon sokat segít nekem, mert egy kicsit szigorú, amit tudom, később nem bánok majd meg, mert nyugodt szívvel állhatok az Úr elé. Remélem a szüleim és a nagymamám büszkék lesznek rám és igyekszem felkészülten az Isten színe elé állni.
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek