Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök

Gyülekezeti stratégiakészítés első lépése

A gyülekezet elnökségében egy ideje érlelődött az igény, hogy próbáljunk meg kialakítani egy 10-15 éves cselekvési programot. Annak érdekében, hogy ne eseti ötletek alapján szülessenek meg fontos döntések, hanem igyekezzünk azokat egységes koncepcióra felfűzni.

Egy evangélikus keresztyén gyülekezet célja nyilvánvalóan nem lehet más, mint Isten ügyének szolgálata, minél több ember Krisztushoz vezetése. Ennek érdekében kell eleven gyülekezeti életet kialakítani.

A stratégia-alkotás szerepe tehát, hogy a célhoz vezető utat keressük és kijelöljük.

Természetesen egy ilyen horderejű dokumentumot nem lehet egyetlen személynek, sem egyetlen alkalmon végleges formába önteni. Első lépésként összehívtuk a presbiterek, Középkör- és ifjúsági tagok közül azokat, akik erre önként vállalkoztak, és hajlandóak voltak egy tavaszi szombatjukat erre áldozni.

A stratéga vázlatát még több fórumon, gyülekezeti körben és testületi ülésen is meg fogjuk vitatni. Tervezzük a tervezetnek a honlapon való publikálását is, hogy az érdeklődők minél szélesebb körben megismerhessék, és hozzászólhassanak. Végül presbitériumi határozattal léptetjük hatályba.

Az alkalomról készült képeket itt lehet megnézni.
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek