Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök

A mindenség elmélete

Stephen Hawking nevét mindenki ismeri. Még az is, aki annak idején a lehető legmesszebbre kerülte el a fizika órákat. Ő az a tudós, aki nemcsak a tudomány területén, hanem populáris közegben is világsztár lett. A pályájának kezdeteiről és első házasságáról szóló filmet nemrégiben mutatták be.

 

mindenség elmélete_1.jpg

 

Előre le kell szögezni, hogy aki Stephen Hawking tudományos eredményeiről, elméleteiről, állandó világegyetemről, fekete lyukról és időről szóló filmet vár, csalódni fog. Aki viszont egy zseniális elme és a fizikai határok embert próbáló küzdelmének megfilmesítését várja, jó helyen jár. A film alapjául Hawking első feleségének, Jane Hawkingnak az önéletrajzi könyve szolgált, az ő történetük került most mozivászonra.

Nem a szerelem mindenható erejéről szól a film. Hanem emberekről, akik igyekeznek a rájuk méretett nehézségekkel megküzdeni, azokat jól vagy rosszul kezelni. Férfiról és nőről szól ez a film, ahol a kompromisszumok még nehezebbek, ahol az akadályok még nagyobbak. Egy kapcsolatról szól a film, amelyben valós és átvitt értelmű bukások és felemelkedések sorozatának lehetünk tanúi.

 

mindenség elmélete_2.jpg

 

Gyönyörű fényképezés, nagyszerű zene és jelmezek, valamint több Oscar-díjra jelölt, és végül a legjobb férfi főszereplőnek járó szobrot elhozó alakítások várják mindazokat, akik átadják magukat ennek a kétórás utazásnak.

 

A film előzetese megtekinthető itt: https://www.youtube.com/watch?v=Salz7uGp72c

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek