Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök

7. Bibliakör – Megbocsátás (Ef 4,32)

koenyvjelzo-keszites.jpg
 
koenyvjelzo-keszites.jpg

„Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban.” (Ef 4,32)

 

A mai összejövetelt Szilvi néni tartotta a gyerekeknek. Sok gondolat hangzott el az ige megbeszélése kapcsán: mit tesznek, ha rosszat követnek el, megbántanak valakit vagy éppen őket bántják meg. Könnyű-e bocsánatot kérni, vagy megbocsátani?!   

 

Sokáig tart-e elfelejteni a bántást? Ki segít ebben? Isten szeret bennünket és Jézusért megbocsát nekünk - ha felismerjük, beismerjük, megbánjuk, bocsánatot kérünk (Istentől és emberektől), és ha van rá mód, kijavítjuk -  ezért nekünk is meg kell bocsátani mindenkinek.

 

A felmerülő „mély” gondolatok megbeszélését követően, szituációs játékban vettek részt a gyerekek. Jelenet a következő: A lány nem tanult, egyest kapott, amit közölnie kellett az anyukájával. A szerepjáték közben átélhették, hogy mit értettek meg a bocsánatkérés és megbocsátás-t illetően.

 

Pihenés képen könyvjelzőt készítettek, amelyre lerajzolták az igéről alkotott gondolataikat. Az elkészült alkotásokat a templom bejárati ajtajánál levő táblán lehet megtekinteni.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek