Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök

A gyermek Jézus, Isten közelségét keresi

4.  Bibliakör – A gyermek Jézus, Isten közelségét keresi (Lk 2, 41-52)

A foglalkozást megemlékezéssel és gyertyagyújtással kezdtük, majd beszélgettünk az 1849. október 6-án, Aradon hősi halált halt honvédtisztjeinkről.

A mai bibliai történetünk az egyetlen olyan történet a Bibliában, amely Jézus gyermekkorából ránk maradt. Elolvasása után a gyerekekkel átbeszéltük a felmerült kérdéseket (hol történt meg ez Jézussal, mi történt vele Jeruzsálemben, van-e jelentősége a 12-es számnak stb.), és a táblára felírtuk azokat a szavakat, amelyekkel a legjobban tudnánk jellemezni a történetet. (Vezető: Cseppelyné Gabi)   

A gyerekek elmondták, hogy bizony ők is tűntek már el, amikor szüleik aggódva keresték őket, így ez a történet azzal a tanulsággal is szolgált számukra, hogy a szüleinknek engedelmeskednünk kell, és szót kell fogadnunk. Összefoglalásként megbeszéltük, hogy a gyerekeknek is nagyon fontos a lelkiekben való gazdagodás, gyermekkorban is lehet imádkozni, bibliai történetekkel ismerkedni.  

Kézműveskedésünk során 2 csoportban rajzoltunk egy-egy ágas fát, az ágakra színes papírból faleveleket ragasztottunk, majd a falevelekre ráírtuk az előzőekben a táblára felírt szavakat.  

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek