Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök

Temetőnk

2016. november 6.

ELINDULT AZ ÉRTÉKESÍTÉS!

Mindenki, aki urnahelyez szeretne előre váltani szerettei, vagy önmaga számára, már jelentkezhet a lelkészi hivatalban. Elkészültek a szerződések és a nyilvántartó könyv, így nincs már adminisztratív akadálya az értékesítés megkezdésének. Várunk mindenki a lelkészi hivatal nyitvatartási idejében, hétköznaponként 9-13 óra között, vagy a lelkészekkel történt előzetes egyeztetés után (tel.: 256-4224).

Felhívjuk azok figyelmet, akik máshonnan szeretnének már elhelyezett urnát áthozni a mi temetőnkbe, hogy a 145/1999. (X.1.) Korm. rendelet 18.§ (7) pontja szerint a megváltásért fizetett díj időarányos részét a temető üzemeltetője köteles visszafizetni.

Ahhoz, hogy 2017 tavaszán megkezdődhessen az építkezés, legalább 20 urnahelyet előre meg kell váltani. Kérjük a testvéreket, ennek ismeretében gondoljanak terveink megvalósítására.

 

2016. október 10.

Az Egyházközség Presbitériuma az elmúlt években több alkalommal is tárgyalt egy urnatemető építéséről. Kerestük az alkalmas elhelyezést. A tervezés és az engedélyezés során számos problémába ütköztünk, pl. hozzá kellett igazítani a keresztúri templomtelket a tényleges használathoz.

Számos utánajárást és egyeztetést követően kezünkben van a jogerős építési engedély. Ennek értelmében a keresztúri templom keleti (bal) oldalán, a művelődési ház felé urnatemető falat építtetünk. A zárt kertbe a templom oldalajtaján lehet bemenni, azaz a temetőt a templomon keresztül lehet majd megközelíteni.

 

 Nezet.jpg

A Presbitérium elfogadta a temetői szabályzatot és a mintaszerződést is.

Alaprajz.JPG

Az építkezés akkor tud elindulni, ha az urnahelyek egy részét előre bérbe tudjuk adni. 

A bérleti jogviszony lényeges elemei a következők.

  • A megváltás ideje 25 év, ami meghosszabbítható. Ez az időszak azok számára akik a temető felszentelése előtt váltják meg az urnahelyet, nem a befizetéstől, hanem az első urnaelhelyezéstől indul.
  • A temetőben lesznek egy-, két- és négyszemélyes urnafülkék is.
  • Az urnafülkék díja: egyszemélyes 130.000,-, kétszemélyes 200.000,-, négyszemélyes 350.000,- Ft.
  • Az előre megváltások lehetősége hamarosan elindul, erről külön értesítjük majd a gyülekezet tagjait.
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek