Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök

A Meztelen Bohóc

Kicsoda a bohóc? Nevettet vagy inkább elszomorít? Ügyetlen vagy inkább nagyon is furfangos? Mindezekre a kérdésekre választ kaphatunk - de nem a megszokott cirkuszi formában.

 

meztelen_bohoc_3.jpg

 

A Recirquel Újcirkusz Társulat fiatal artistái, zsonglőrei és táncosai varázsolják szemünk elé a bohócot. A társulat tagjai frissen végzett, de már hatalmas tapasztalattal rendelkező fiatal művészek, akik a bohóc számtalan arcát tárják elénk. Az alkotók igyekeztek az álarc mögé pillantani, és megfejteni a bohóc titkát: az egykor a társadalom elé görbe tükröt tartó groteszk emberke ma már mintha szerepét vesztette volna. Vagy éppen ellenkezőleg, mindenhonnan ő néz vissza ránk?. Mintha csak a bohócok világában élnénk... Így viszont mi marad neki? 

 

meztelen_bohoc_2.jpg

 

Az alkotók különböző jelenetek, fantasztikus mutatványok és fülbemászó zene segítségével járják körbe a bohóc karakterét. Miközben a közönség ámulva figyeli a játszi könnyeddséggel levegőben pörgő, kifeszített kötélen egyensúlyozó, karikákkal zsonglőrködő művészeket, addig maga a főszereplő is meg-megszólal, leveti vigyorgó maskaráját, hogy mi is mögé pillanthassunk.

 

meztelen_bohoc_1.jpg

 

Kedvcsináló videó a következő linken érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=q7r4T1pH5HI

A társulat előadásairól a következő honlapon tájékozódhatnak: http://www.recirquel.com/

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek