Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök

4. Bibliakör – Együtt (Apcsel 4,32)

„A hivők egész gyülekezete pedig szívében és lelkében egy volt. Senki sem mondott vagyonából bármit is a magáénak, hanem mindenük közös volt.” (ApCsel 4,32)

 

Erre az alkalomra szép számmal gyűltünk össze, 9-en voltunk együtt. Az alkalomnak azt a címet választottam, hogy együtt, közösségben. Beszélgettünk arról, hogy mit szoktak játszani otthon, vagy az óvodában, illetve, hogy kikkel szeretnek együtt játszani. (Vezető: Németh Gábor)   

 

Az egyik kislány, már iskolás volt, ő elmondta, hogy kivel szokott együtt tanulni. Mások arról beszéltek, hogy vacsoránál is együtt van a család, amikor esznek, megint mások pedig tesókról, barátokról. Láthattuk, hogy az életünk minden területén közösségekben vagyunk, emberek között, és hogy ez mennyire jó, mert lehet együtt játszani, tanulni, étkezni, nevetni, beszélgetni, bohóckodni. Erre építettem rá a saját játékaimat is.

 

Volt két csapat. Az egyik csapatnak ki kellett menni a teremből, míg a másiknak el kellett dugniuk nagyon sok fakockát, aztán meg kellett találnunk, majd cseréltünk.

     Ezekből a kockákból együtt kellett építenünk egy nagy dominó sort, amit aztán ledöntöttünk, és végignéztük, hogy szalad sorban a dominó.

      Kiválasztottunk egy főt, annak bekötöttük a szemét, és csak a szavaink segítségével lehetett végigvezetni őt az előre fölállított akadálypályán.

Természetesen a közös étkezés sem maradhatott ki, jóízűen fogyasztottuk el a puffasztott kukoricát és a gyümölcslevet.

A végére még egy kis bújócska is belefért, ahol segítettünk egymásnak úgy elbújni, hogy ne találjanak meg azonnal a terembe belépő keresők.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek