Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök

10. Bibliakör – Az élet (Zsolt 36,10)

  „…nálad van az élet forrása…" (Zsolt 36,10) 

Egy nagyon izgalmas témakörhöz érkeztünk. Az előző alkalmon arra kértük a gyerekeket, hogy beszélgessenek szüleikkel a születésük történetéről, hogyan várták, fogadták az érkezésüket, hogyan választottak nevet. A téma feldolgozását ezzel a gondolatsorral kezdtük. Beszélgettünk arról, hogy az életünket Istentől kaptunk, Ő teremtett bennünket. Szüleinkre bízott, akik nagy szeretettel vesznek körül, vigyáznak ránk, megadnak mindent, amire szükségünk van, gondoskodnak rólunk. (Vezető: Szántainé Varga Edit)  

1.kérdés: Isten csak az életet adta nekünk és ezzel befejezte az Ő feladatát? A gyerekekkel megbeszéltük, hogy Isten életünk minden pillanatában velünk van, az Ő végtelen szerető gondoskodásában élünk. Mindent megad nekünk, amire szükségünk van, mindig azt akarja, ami számunkra a legjobb. Mindig rábízhatjuk magunkat Őrá. Ő a mi Atyánk, aki a tenyerén tart bennünket és az egész életünket.   

2.kérdés: szoktunk-e hálát adni Istennek az életünkért, azokért a sok-sok kegyelemért, amivel megajándékoz bennünket? Mi mindenért szoktunk hálát, köszönetet mondani Istennek? 

Kézműves foglalkozás keretében, origami hajtogatással készítettünk egy képkeretet. Ezt kedvünkre matricával díszíthettük, majd beletettük a hozott fényképet.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek