Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök

A Zuglói Filharmónia bérletsorozata

 

A Szent István Király Szimfonikus Zenekar és Oratóriumkórus immár az 57. évadnál jár. A több, mint fél évszázados hagyományt a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola alapító igazgatója, Záborszky József indította el. Azóta az irányítást átvette Záborszky Kálmán, aki a zenekar és a kórus vezető karmestere is.

 

A programok összeállításában törekednek a változatosságra, sokszínűségre. A Művészetek Palotájának színpadán felcsendült már Hidas Frigyes, Bartók Béla, Csajkovszkij, Liszt Ferenc több híres, vagy kevésbé ismert műve. A változatos műsorhoz változatos vezetés is dukál. Ennek szellemében láthattuk már Kocsis Zoltánt, Ménesi Gergelyt vagy Bogányi Tibort is a karmesteri pulpituson.

 

A bérletsorozat öt alkalmat foglal magába. A bérletek megvásárlásával a konzervatóriumot támogatják. Természetesen jegyek minden előadásra külön is megvásárolhatóak, valamint az olcsó diákjegyek is kaphatóak a koncert előtt. Az egész évadra szóló bérletet a tanév elején lehet beszerezni.

 

Az aktuális évadnak már csak a záró koncertje van hátra. 2011. május 4-én, szerdán 19.30-kor a Művészetek Palotájának Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében láthatjuk, hallhatjuk ebben a tanévben utoljára a zenekart és a kórust.

Műsor:

Liszt: Mefisztó keringő

Szalai András: Zongoraverseny (ősbemutató) Szólista: Monostori Gábor

Ravel: Lúdanyó meséi

Poulenc: Stabat Mater Szólista: Geszthy Veronika

Vezényel: Antal Mátyás

 

zugloi_filharmonia.jpg

 

http://www.szentistvanzene.hu

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek